Gå direkt till innehåll
Bästa skolan för unga företagare finns i Stockholm

Pressmeddelande -

Bästa skolan för unga företagare finns i Stockholm

Jensen gymnasium Södra i Stockholm var bäst i landet på att jobba med entreprenörskap bland eleverna det gångna läsåret. Det gav skolan Vismas pris till Årets UF-skola när SM i Ung Företagsamhet avgjordes på Stockholmsmässan i Älvsjö på tisdagskvällen.

− Jag är oerhört stolt att vi gjort det här tillsammans på skolan. Vår målmedvetenhet har lett oss till vinsten. Vi har jobbat i många år för att utveckla elevernas arbete med Ung Företagsamhet under hela gymnasietiden, säger Jonatan Laurent, rektor vid Jensen gymnasium Södra.

Priset består bland annat av reklamtid hos TV4 värd en kvarts miljon kronor i samarbete med mediebyrån Scream. Det delades ut av Anette Citron, utbildningschef hos Visma Spcs, och Fredrik Skoglund, försäljningschef hos Visma Spcs.

Så här skrev juryn i sin motivering:

”Årets UF-skola har under många år jobbat engagerat med Ung Företagsamhet för att ge sina elever de bästa förutsättningarna att utveckla sitt entreprenörskap.

Det framgår tydligt att skolledning och lärare är ett starkt team som tillsammans sätter långsiktighet, kvalitet och utveckling i centrum. Skolan väver in entreprenörskap och Ung Företagsamhet på ett väl genomtänkt sätt i elevernas hela skolgång och i lärarnas arbetsvardag.

Skolans nära och mångfacetterade samarbete med näringsliv, organisationer, samhällsfunktioner och andra skolor ger eleverna goda förutsättningar att starta och driva företag och så småningom möta arbetslivet.”

Ungt företagande och lokalt näringsliv
För att eleverna ska få värdefulla erfarenheter av att starta och driva ett eget företag krävs ett väl förankrat arbetssätt som sätter entreprenörskap i centrum och kopplar samman elevernas företagande med det lokala näringslivet. Just sådant tittar juryn särskilt mycket på.

− Skolor som har utvecklat goda arbetssätt att stimulera och utveckla ungas entreprenörskap är en grundpelare för framtida entreprenörskap. Vi har i många år följt Jensen gymnasium Södras arbete och vi är stolta över att få lyfta fram dem och ge dem chansen till en unik exponering av sin entreprenöriella undervisning, säger Anette Citron. 

Stort engagemang från Visma
Visma Spcs är den ledande leverantören av ekonomiprogram både till landets småföretagare och till landets skolor. Alla elever som deltar i Ung Företagsamhet erbjuds använda program från Visma för att fakturera, bokföra, skapa webbsidor och öppna nätbutiker.

Vismas pris till Årets UF-skola delades i år ut för sjätte gången. De tidigare åren har priset gått till Sven Eriksonsgymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter och Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg.

I juryn för Årets UF-skola 2014 satt Inger Fält Isaksson, Linnéuniversitetet, Christine Ineborn, Liber, Claes Andersson, Hippocampus Skolutveckling, Peter Holmberg, Skolverket, med Anette Citron från Visma som ordförande.

Bildtext: På bilden från vänster Johanna Brick, Jensen gymnasium, Anette Citron, Visma, Caroline Kenmo, Jensen gymnasium, Jonatan Laurent, Jensen gymnasium, Jenny Lundh, Jensen gymnasium, Henrik Samuelsson, Jensen gymnasium och Fredrik Skoglund, Visma. Foto: Ung Företagsamhet.

• Läs mer om den vinnande skolan på http://www.jenseneducation.se/Gymnasium/Vara-skolor/Sodra/
• Läs mer om riksfinalen och alla vinnarna i Ung Företagsamhet 2014 på www.ungforetagsamhet.se.

För mer information, kontakta
Anette Citron, utbildningschef, Visma Spcs, 0470-70 61 32, anette.citron@visma.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 5 600 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Relaterat innehåll