Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Apotekstjänst väljer Visma Retail som totalleverantör

Visma Retail och Apotekstjänst har kommit överens om ett ramavtal som gör Visma till helhetsleverantör till Apotekstjänst. Avtalet omfattar leverans av dosdispenseringssystem, affärssystem, projekt, support, förvaltning och serverdrift. Visma Retail stärker därmed ytterligare sin position i apoteksegmentet.

– Apotekstjänst väljer Visma Retail mot bakgrund av Vismas utbud av tjänster, produkter, kompetens och leveranskapacitet, säger Tomas Hilmo, vd för Apotekstjänst.

Dosförpackade läkemedel
Apotekstjänst är ett bolag inom distribution av dosdispenserade läkemedel. Efter upphandling har företaget fått kontrakt med landstingen i Västra Götaland och Halland för att sköta deras distribution av dosdispenserade läkemedel.

Det systemstöd som Visma ska tillhandahålla omfattar bland annat kopplingar till tjänsterna från Apotekens Service AB, dosdispensering, expedition av recept, produktionsplanering, styrning av produktionsmaskiner samt affärssystemet Visma Business. Med receptexpeditionsmodulen i PharmaSuite som grund kommer Visma att utveckla en ny produkt för dosdispensering .

Strategiskt samarbete
– Detta är ett strategiskt samarbete och vi ser definitivt möjligheter för samarbeten på flera områden i framtiden, säger Ali Ghoce, produktchef hos Visma Retail.

Visma Retail har en stark position på den svenska apoteksmarknaden och redan nu använder nästan fyra av tio svenska privata apotek PharmaSuite. Det är ett systemstöd speciellt anpassat för branschen och har utvecklats i samarbete med flera av de ledande apoteksföretagen i landet.

Apotekstjänst ägs och drivs av Bonver som är specialister på logistik med en stark koppling mot detaljhandeln.  

För mer information, kontakta
Ali Ghoce, produktchef hos Visma Retail AB, 070-590 79 66
Tomas Hilmo, vd för Apotekstjänst AB, 08-766 79 39

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73