Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Apoteksgruppen lanserar receptbeställningar på nätet med lösning från Visma

Under våren 2015 kommer Apoteksgruppens kunder att kunna beställa och köpa receptbelagda läkemedel från Apoteksgruppens hemsida via mobilen, läsplattan eller datorn. Lösningen som möjliggör detta omfattar produkten PharmaSuite Online från Visma Retail.

− Receptexpedition är kärnan för apoteksverksamheten. Att gå igång med e-handel utan lösning för receptbelagda läkemedel är inget alternativ idag för en apoteksaktör, säger Ola Ebenhart, IT-chef på Apoteksgruppen.

Säker e-handel med recept
För att erbjuda möjlighet att beställa receptbelagda läkemedel via e-handel krävs ett säkert och tillförlitligt IT-system. PharmaSuite Online uppfyller regulatoriska krav och direktiv från e-hälsomyndigheten. Visma Retail sköter logiken och kommunikationen med det nationella e-receptregistret, vilket också ger konsumenten tillgång till sina recept online.

− Time to market är viktigt för oss. Utmaningen har varit att hitta en säker och pålitlig lösning som uppfyller våra ramar för tidskrav och kvalitet. Med en redan färdigutvecklad och certifierad lösning från Visma såg vi svaret att ännu snabbare komma igång med att erbjuda konsumenterna friheten att kunna beställa också receptbelagda läkemedel dygnet runt, säger Ola Ebenhart.

− PharmaSuite Online är helt oberoende av e-handelsplattform och receptexpeditionssystem, vilket gör den till en flexibel lösning och okomplicerat komplement till befintlig IT-miljö. Utseendet anpassas för att matcha aktörens profil, säger Sven Arnquist, vd för Visma Retail.

Uppfyller nya konsumentbehov
Som konsument vill man tryggt kunna se sina recept och beställa läkemedel från sin smartphone, läsplatta eller via webb-läsare på dator. Med Visma Retails lösning kan Apoteksgruppen dessutom ge sina kunder möjlighet att när som helst och var som helst få tillgång till information och tjänster som exempelvis att lägga in fullmakter, se högkostnadssaldo och få tillgång till barnens recept.

− För detaljister är nytänkande och konsumentfokus viktigare än någonsin för att attrahera och behålla nöjda kunder. För att möta nya konsumentmönster behöver apoteksaktörer erbjuda apoteksrelaterade tjänster genom flera kanaler. För oss handlar det om att hjälpa våra kunder att vara framgångsrika. Därför känns det väldigt spännande att få vara med på denna resa med Apoteksgruppen, säger Sven Arnquist.

Apoteksmarknaden är ett av Visma Retails satsningsområden. Butiksdatalösningar, receptexpeditionsstöd, system för produktion av dosdispenserade läkemedel, system för produktionsplanering samt plock och pack för distansapotek, läkemedelsrådgivningsstöd, stöd för hantering av licensläkemedel finns bland lösningarna.

För mer information, kontakta
Ali Ghoce, affärsutvecklare och produktchef på Visma Retail, 070-590 79 66, ali.ghoce@visma.com Ola Ebenhart, IT-chef på Apoteksgruppen, 076-836 46 46, ola.ebenhart@apoteksgruppen.se

Apoteksgruppen består av 165 apotek från Gällivare i norr till Borrby i söder. Apoteken drivs av lokala egenföretagare med en gemensam serviceorganisation. Genom att kombinera den stora kedjans skalfördelar med den lokala entreprenörens kunskap, service och kundfokus, skapar vi personliga och inspirerande apotek. www.apoteksgruppen.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 5 600 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73