Gå direkt till innehåll
Apoteksamariten först med ny tjänst från Visma

Pressmeddelande -

Apoteksamariten först med ny tjänst från Visma

Apoteksamariten AB har tecknat ett avtal med Visma Retail AB om ett komplett system för butikshandel och receptexpediering i form av en tjänst. Därmed blir de också först ut i branschen med Vismas nya paketerade apotekslösning till fast månadskostnad.

Detta är nämligen den första affären i Sverige där flera apoteksföretag kan dela på en IT-lösning och således köpa en tjänst i stället för att handla lösningen på det traditionella sättet. Leveransen till Apoteksamariten omfattar projekt, mjukvara, support, service, utbildning, förvaltning, betalkortslösning och hårdvara.

Användarvänligt och smidigt
− Vi har paketerat och utvecklat denna lösning för att den ska vara så stabil, säker och användarvänlig som möjligt för våra kunder. Med vår egenutvecklade mjukvara kan vi planera och utveckla våra produkter efter kundernas krav och önskemål. Därmed kan vi erbjuda lösningar som ligger helt i linje med marknadens behov, säger Henrik Larsson, ansvarig för paketeringen av den nya tjänsten på Visma.

− Att leverera paketerade lösningar som tjänst följer Vismas strategi om att bli en ännu mer serviceorienterad leverantör med kundernas behov i fokus. Fördelen ligger bland annat i standardiserade och välpaketerade funktioner för en känd månadskostnad, tillägger Henrik Larsson.

Trygg och stabil partner
Visma Retail löser Apoteksamaritens behov att kunna lyfta sin verksamhet ytterligare genom att arbeta mer professionellt och strukturerat med sina administrativa processer tack vare implementationen av butiksdatasystemet. Med större apoteks- och dagligvarukedjor som kunder har Visma bred vana av att leverera affärskritiska verksamhetssystem till branschen.

− Nu fick vi möjligheten att prova en lösning anpassad för oss småföretagare. Visma är en trygg och stabil partner som vi kan växa med. Vismas kombinerade kompetens kring apoteks- och butiksdrift gör att våra behov blir tillgodosedda på ett bra och säkert sätt, säger Kristina Fritjofsson, apotekschef för Apoteksamariten.

− Med mindre administration kan vi lägga mer fokus på att effektivisera och förbättra vår verksamhet, tillägger Anna Eriksrud, vd för Apoteksamariten.

Apoteksamariten är ett fristående apoteket, med affärsidén apotek och friskvård under samma tak. Verksamheten ligger i anslutning till sjukhuset Samariterhemmet i centrala Uppsala.

För mer information, kontakta
Sven Arnquist, Sverigechef Visma Retail AB, 0722-23 49 50, sven.arnquist@visma.se
Anna Eriksrud, vd för Apoteksamariten AB, 0708-44 49 66, anna.eriksrud@apoteksamariten.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav 1 500 i Sverige. 2012 uppgick omsättningen till 5 749 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73