Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Antalet nystartade aktiebolag ökar i november

Tre av fyra företag som registrerades i november, 74 procent, var aktiebolag. Det är en ökning med 5 procent jämfört med förra året. Totalt registrerades 6 190 nya företag i november, 4 565 av dem var aktiebolag. Det visar statistik från Bolagsverket som Visma sammanställt. 

– Det är glädjande att se att allt fler väljer aktiebolag som bolagsform. Aktiebolagsformen är den som ger störst flexibilitet och möjligheter till tillväxt, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

Under de senaste fem åren har andelen aktiebolag ökat kraftigt bland nystartade företag. I november var 74 procent av de nyregistrerade bolagen aktiebolag, vilket kan jämföras med 69 procent samma månad förra året och 62 procent i november för fem år sedan. Sett till samtliga bolag som startads hittills under 2015 är 69 procent av dem aktiebolag. 


Det totala nyföretagandet fortsätter att falla
I november registrerades 6 190 nya bolag i hela landet. Det är 860 fler än motsvarande period förra året, då 5 330 nya bolag registrerades hos Bolagsverket. Det motsvarar en ökning med 16,1 procent. Under årets första elva månader har det totalt startats 57931 nya företag i Sverige.

– Det är glädjande att nyföretagandet nu ökar igen. Fler företag behövs i alla delar av landet, eftersom det är i små och medelstora företag som framtidens jobb skapas, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

Om nyregistreringarna

I nyföretagandet räknas de fyra vanligaste företagsformerna; aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag. Många enskilda näringsidkare är enbart registrerade hos Skatteverket och finns då inte med i Bolagsverkets statistik.


För mer information, kontakta
Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs, 070-872 72 32

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88