Gå direkt till innehåll
Andra månaden i rad med ökat nyföretagande

Pressmeddelande -

Andra månaden i rad med ökat nyföretagande

Registreringen av nya företag ökade med 2,5 procent under april i år jämfört med motsvarande månad i fjol. Det visar siffror som Visma har sammanställt från Bolagsverkets statistik.

Ökningen i april i år är särskilt anmärkningsvärd eftersom siffrorna jämförs med en rekordmånad från förra året. I april 2013 ökade registreringarna med hela 34 procent.

Storstäderna ökar mest
April i år gav ett tillskott på 5 854 nya företag hos Bolagsverket. Det ska jämföras med 5 710 i fjol, vilket ger en ökning med 2,5 procent.

Liksom tidigare i år ökar nyföretagandet något mer i storstäderna än i övriga Sverige. Tillsammans stod Stockholm, Göteborg och Malmö för 4,5 procent fler företag i april i år. Sedan årsskiftet svarar de tre storstäderna för en ökning med 1,4 procent, medan nyföretagandet i hela landet står på ett minus med 0,9 procent.

Regionala skillnader
Av landets 21 län noteras ökningar i 12 under april. Mest ökade registreringarna i Norrbottens län med ett plus på 31 procent. Den största minskningen svarade Kronobergs län för med ett minus på 15,9 procent.

Även räknat från årsskiftet minskar nyföretagandet mest i Kronoberg (minus 19,1 procent), medan Gotland har den största ökningen (plus 10,3 procent).

Om nyregistreringarna
I nyföretagandet räknas de fyra vanligaste företagsformerna; aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag. Många enskilda näringsidkare är enbart registrerade hos Skatteverket och finns då inte med i Bolagsverkets statistik.

Bilaga: Länsvis statistik för april och årets fyra första månader.

För mer information, kontakta
Lars Fredell, pressansvarig hos Visma, 0708-39 69 25

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 5 600 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73