Gå direkt till innehåll
Allt fler småföretagare tänker starta e-handel

Pressmeddelande -

Allt fler småföretagare tänker starta e-handel

Var femte småföretagare ligger i startgroparna för att starta webbutik, enligt en ny undersökning av Visma.

– Det här är en fantastiskt intressant utveckling. Det visar att det finns gott om bra affärsidéer att omsätta i praktiken, men också att det är enkelt och smidigt att komma igång med försäljning på nätet, säger Rolf Dahlberg, vd för programleverantören Visma Spcs.

I Vismas undersökning besvarade totalt 1 047 småföretagare frågan: ”Planerar ditt företag att öppna nätbutik?”. 13,9 procent svarar att de har planer på att starta nätbutik och 6,5 procent att de redan har fattat beslut om att starta. Resterande 79,6 procent svarade nej. Enkäten gjordes den 8-13 maj och riktade sig enbart till företag som inte redan har en nätbutik.

– Att etablera sig på nätet kan för många kännas som en mindre satsning än att öppna en fysisk butik med alla kostnader det för med sig. Det blir en möjlighet att förverkliga sina drömmar i praktiken, säger Rolf Dahlberg.

Ökad omsättning på nätet
Enligt den senaste e-barometern från Posten, Svensk Digital Handel och HUI Research kommer den svenska e-handeln omsätta 42,5 miljarder kronor i år, vilket är en tillväxt om 15 procent. För tre år sedan, 2011, var omsättningen 27,7 miljarder.

Allt fler konsumenter väljer nu att även shoppa otympliga varor som möbler, byggmaterial och vitvaror på internet. Under första kvartalet 2014 var tillväxten kraftigast för bygghandeln, som ökade med 36 procent. Tätt följt av barnartiklar/leksaker, 31 procent, och sport- och fritidsprodukter, 24 procent.

För mer information, kontakta
Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs, 0470-70 60 39
Lars Fredell, pressansvarig hos Visma, 0708-39 69 25

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 5 600 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88

Relaterat material