Gå direkt till innehåll
Affärsresenärer mer priskänsliga när de bokar flyg än hotell

Pressmeddelande -

Affärsresenärer mer priskänsliga när de bokar flyg än hotell

Sveriges affärsresenärer prioriterar olika när de väljer flybolag jämfört med hotell. Nio av tio affärsresenärer väljer flygbolag baserat på flygets pris. När de bokar hotell är däremot hotellets läge viktigare än priset. Det visar en undersökning från Visma.

Visma Advantage har frågat sina kunder vad de tycker är viktigast när de väljer flyg och hotell. 369 företagare valde ut de tre viktigaste faktorerna som de tar hänsyn till när de ska boka sina tjänsteresa.                                                                                           

Nära nio av tio affärsresenärer, 85 procent, anger att priset är det allra viktigaste när de ska välja flygbolag. I andra hand kommer hur många avgångar flybolaget erbjuder, på 67 procent. God service och komfort är andra faktorer som anses vara viktiga. Minst viktigt på flyget är gratis wifi.

– Undersökningen visar att svenska affärsresenärer är mycket kostnadsmedvetna. Flygbranschen är ett intressant exempel, där många nya flybolag etablerat sig på marknaden med lägre nivå på både service och pris. De har lyckats locka både privat- och affärsresenärer, säger Rickard Lindqvist, avtalsförhandlare på Visma Advantage.

När de väljer hotell anger dock majoriteten av affärsresenärerna, 89 procent, att de lägger störst vikt vid hotellets läge. Sju av tio, 67 procent, anger priset som ett av de viktigaste kriterierna. Andra faktorer som är viktiga vid val av hotell är bra frukost och gratis wifi. Minst viktigt är städningen på hotellet.

– Även när det gäller bokning av hotellvistelser är affärsresenärerna kostnadsmedvetna. Ett centralt läge innebär att resenären sparar in på både tid och transportkostnader, säger Rickard Lindqvist.

Om undersökningen
Visma Advantage har frågat sina kunder vad de tycker är viktigast när de väljer flyg och hotell. De svarande valde ut de tre viktigaste faktorerna som de tar hänsyn till när de ska boka sina tjänsteresa. Undersökningen skickades till 10 000 företagare och besvarades av 369, vilket motsvarar en svarsfrekvens om 4 procent. Undersökningen genomfördes i april 2015.

Om Visma Advantage
Visma Advantage samförhandlar inköpsavtal för 15 000 små och medelstora företag. Tack vare den samlade köpkraften kan kunder hos Visma Advantage få tillgång till ett 40-tal starka inköpsavtal inom bland annat hotell, flygresor och affärsresebyråer. I samarbete med leverantörerna genomförs kundundersökningar regelbundet.

För mer information, kontakta
Rickard Lindqvist, avtalsförhandlare, Visma Advantage AB, 010 – 141 29 16

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73