Gå direkt till innehåll
Åtta av tio småföretagare jobbar under semestern

Pressmeddelande -

Åtta av tio småföretagare jobbar under semestern

Åtta av tio småföretagare, 80 procent, är uppkopplade och jobbar även under semesterveckorna, visar en ny undersökning från Visma. Ännu fler, 85 procent, uppger att de litar på att deras data är säkra när de kopplar upp sig mot företagets system via nätet.

– Tack vare modern teknik har det aldrig varit smidigare att driva eget företag. Att kunna jobba var och när du vill gör det lättare att kombinera jobb och ledighet, både under semestern och i vardagen, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

Medan många svenskar tar igen sig i hängmattan driver småföretagarna sina verksamheter vidare. Vismas undersökning visar att en stor majoritet av landets småföretagare, 80 procent, kommer vara uppkopplade under semestern och bland annat svara på e-post och i telefon. Nästan varannan, 46 procent, uppger att de kommer att jobba och hålla koll på sin verksamhet varje dag under sin semester.

Den höga graden av distansarbete via nätet speglar också en stor tillit till webbaserade tjänster. Nära nio av tio småföretagare, 85 procent, uppger att de litar på att företagets data är säkra när de använder molntjänster i sitt företagande.

– Att jobba webbaserat är inte bara smidigt, det är säkert också. Det är glädjande att småföretagare vet det, eftersom många känner sig mer avslappnade när de kan ha kontinuerlig koll på sitt företag, säger Boo Gunnarson.

Allt fler småföretagare går över till att använda digitala arbetsverktyg, visar tidigare undersökningar från Visma. Det är betydligt vanligare att ha alla sina system i molnet i dag än för bara något år sedan.

Tips: Så kan småföretagare få livspusslet att gå ihop
1. Sätt gränser. Bestäm i förväg när du är ledig och jobbet inte får störa.

2. Delegera. Om du har anställda som jobbar när du har semester, lita på att de klarar sina arbetsuppgifter och var tydlig med dina förväntningar.

3. Var tydlig. Om du måste till exempel svara i telefon och på e-post, tala om för dina nära vilka tider detta gäller så att de vet vad de kan förvänta sig av dig.

4. Låt alla veta att du är ledig. Var tydlig med att du inte är tillgänglig och med när du kommer tillbaka. Lämna kontaktuppgifter till den som ersätter dig, det finns en sådan person.

5. Värdesätt tiden med familj och umgänge! Ledighet står inte i vägen för att uppnå dina affärsmål, utan ger dig återhämtning och ännu mer kraft att driva ditt företag.

För mer information, kontakta gärna
Boo Gunnarson, företagarexpert Visma Spcs, 070-872 72 32, boo.gunnarson@visma.com
Johanna Stier, pressansvarig Visma Spcs, 073-056 17 69, johanna.stier@visma.com

Om undersökningen
Uppgifterna baseras på två undersökningar till småföretagare. I den ena undersökningen svarade 1 370 småföretagare på en webbfråga om de kommer att vara uppkopplade under semester mellan den 14 och 26 juni 2018. Undersökningen om säkerheten i molnet genomfördes via e-post till omkring 18 000 småföretag mellan den 1 och 21 mars 2018. Sammanlagt svarade 965 företag på frågorna. Den geografiska spridningen av de svarande motsvarar ett statistiskt urval.

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 800 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster. Koncernen har fler än 7 000 anställda och omsatte 9 146 miljoner norska kronor 2017.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73