Gå direkt till innehåll
Från vänster: Martin Augustine, Visma, Madeleine Nilzon, lärare, eleverna Elvira Rehn, Ebba Wikstrand, Agnes Thell, Simon Erendi, Philip Johnsson och Maja Persson samt Marie Nilsson, lärare och Lotta Krondahl Visma. Foto: Boo Gunnarson, Visma
Från vänster: Martin Augustine, Visma, Madeleine Nilzon, lärare, eleverna Elvira Rehn, Ebba Wikstrand, Agnes Thell, Simon Erendi, Philip Johnsson och Maja Persson samt Marie Nilsson, lärare och Lotta Krondahl Visma. Foto: Boo Gunnarson, Visma

Pressmeddelande -

Årets UF-skola 2018: Thoren Business School i Helsingborg är landets bästa skola för unga företagare

Thoren Business School i Helsingborg är bäst i Sverige på att jobba med entreprenörskap bland eleverna. Under torsdagskvällen avgjordes SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan i Älvsjö och skolan fick ta emot Vismas pris Årets UF-skola.

– Det här betyder jättemycket för oss och våra elever och vi har fått det här priset tillsammans! Framförallt är det ett bevis på att vi jobbar rätt. Ett av våra mål har varit att vi ska ha fokus på UF och att vi ska integrera våra ämnen med UF-procesen , säger Madeleine Nilzon, lärare påThoren Business School i Helsingborg.

Priset Årets UF-skola delades ut av Visma Spcs utbildningsansvariga Lotta Krondahl och Martin Augustine, och består av bland annat reklamtid värd en kvarts miljon kronor hos TV4 i samarbete med mediebyrån Scream.

I sin motivering lyfter juryn särskilt fram skolans helhetstänk kring UF och att alla elever på skolan får möjlighet att starta företag och nätverka med näringslivet i Helsingborg med omnejd.

– Vi tycker att alla gymnasieelever ska få chans att starta och driva företag inom ramen för UF. På sikt ger det fler nya företag och jobb i Sverige. Thoren Business School i Helsingborg är en källa till inspiration för skolor som vill jobba aktivt med UF och entreprenöriellt lärande, säger Lotta Krondahl.

Thoren Business School i Helsingborg erbjuder gymnasieprogram inom samhällsvetenskap, ekonomi och naturvetenskap. Skolan har en stark koppling till det lokala näringslivet och eleverna får träna på att arbeta med verkliga projekt och lösa de utmaningar som uppstår.

Övriga nominerade till Vismas pris Årets UF-skola 2018 var: Hälsingegymnasiet i Bollnäs, Gävleborgs län, Lillerudsgymnasiet i Vålberg, Värmland och Jensen gymnasium Södra i Stockholm.

Visma stödjer UF med kostnadsfria program
Nästan 200 000 företag, redovisningsbyråer, föreningar och skolor använder Vismas program och tjänster. Samtliga elever som har drivit UF-företag under läsåret 2017-2018 har fått erbjudande om att använda program från Visma för att fakturera, bokföra och göra webbsidor utan kostnad.

Om priset:
Vismas pris Årets UF-skola delades ut för tionde gången. Tidigare har priset gått till Sven Erikssongymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter, Facetten i Åtvidaberg, Jensen gymnasium Södra i Stockholm, ABB Industrigymnasium i Västerås och Stora Segerstads Naturbrukscentrum i Reftele. Förra året utsågs Procivitas i Helsingborg till Årets UF-skola.

Juryns motivering:
“Årets UF-skola har på ett bra sätt visat att de uppnår alla kriterier som efterfrågas. Särskilt utmärks skolan genom sitt helhetstänkande kring Ung Företagsamhet. Samtliga program är involverade genom såväl kursutbud som externa möjligheter att nätverka med näringsliv. Inför framtiden planeras ännu mer ämnesintegrering och internationalisering av programmet. Skolan har under året som har gått öppnat upp för möjligheten att eleverna ska praktisera i tre veckor hos sin rådgivares företag – en möjlighet som visar på långsiktig vision då det kommer vara till stor nytta för eleverna som deltar i Ung Företagsamhet”.

Läs mer om riksfinalen och alla vinnarna i SM i Ung Företagsamhet på www.ungforetagsamhet.se.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som finns i hela Sverige. Organisationen verkar genom skolan för att ge unga människor en praktisk kontakt med näringsliv och eget företagande.

För mer information kontakta gärna:
Lotta Krondahl, utbildningsansvarig Visma Spcs, 072-222 71 69, lotta.krondahl@visma.com
Ann-Christin Maltelid, rektor för Thoren Business School i Helsingborg, 072-505 10 12, ann-christin.maltelid@tbschool.se
Madeleine Nilzon, lärare på Thoren Business School i Helsingborg, 070-366 90 20, madeleine.nilzon@tbschool.se

Ämnen

Taggar


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 700 anställda och omsatte 9 300 miljoner norska kronor 2017.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88