Gå direkt till innehåll
96 procent nöjda att arbeta med lön visar Vismas undersökning

Pressmeddelande -

96 procent nöjda att arbeta med lön visar Vismas undersökning

Utmaningen med att hantera snabbt insatta åtgärder under pandemin har inte påverkat hur de som arbetar med lön känner för yrket. Hela 96 procent är fortfarande nöjda och andelen ‘mycket nöjda’ har dessutom ökat från 56 till 62 procent under året. Det visar Vismas årliga undersökning Koll på lön som släpps idag.

I årets undersökning, den andra i ordningen, har 443 personer med olika roller inom lön svarat på frågor om kompetensutveckling, stress och andra frågor kopplade till arbetet. Bland annat framkommer att en överväldigande majoritet, 96 procent, är ganska eller mycket nöjda med sitt yrkesval.

– Lön är ett varierat kompetensområde som kräver förståelse för både människor och siffror. Det är glädjande att så många är nöjda. I takt med att lönesystemen utvecklas minskar rutinarbetet och rollen går mot ökad professionalisering, säger Marie Ceder, vd på Visma PubliTech.

Känslan av uppskattning minskar upplevd stress

Allt är dock inte bara rosor. I 2020-års undersökning uppgav 76 procent av de svarande att de ibland eller ofta upplever stress på grund av arbetet. I år har siffran ökat till 83 procent.

Mot bakgrund av det senaste årets osäkerhet är det inte oväntat att den upplevda stressen har ökat. Däremot är det oroande att det sker från redan skyhöga nivåer. Undersökningen visar samtidigt att känslan av att vara uppskattad minskar förekomsten av upplevd stress.

– Vi får inte glömma att visa uppskattning för den hjälp vi får från arbetsgivarens löneexperter, även om rätt lön på kontot är något vi ska kunna förvänta oss. Annars är en bra löneprocess och tillgång till molnet två faktorer som vi ser kraftigt minskar stressen i vardagen, säger Sofia Gerstenfeld, vd Visma Enterprise.

Hela rapporten Koll på lön 2021 släpps idag den 20 september. Ta del av resultatet genom att ladda ner den bifogade rapporten. 


För mer information kontakta

Marie Ceder, vd Visma PubliTech,
010-141 33 41, marie.ceder@visma.com

Sofia Gerstenfeld, vd Visma Enterprise,
010-141 15 01, sofia.gerstenfeld@visma.com

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 13 600 anställda, 1 100 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 1 741 miljoner euro år 2020 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Marie Ceder

Marie Ceder

Vd Visma PubliTech AB 070-261 33 41
Sofia Gerstenfeld

Sofia Gerstenfeld

VD Visma Enterprise AB 010-141 15 01