Gå direkt till innehåll
30 procent inom löneyrket är ofta stressade

Pressmeddelande -

30 procent inom löneyrket är ofta stressade

Hur är det att arbeta med lön idag? Enligt Vismas rapport Koll på lön 2022 är 96 procent nöjda med sitt yrkesval. Samtidigt ökar stressen. 30 procent känner ofta stress på grund av jobbet.

I årets undersökning har 529 personer med olika roller inom lön svarat på frågor kopplat till det dagliga arbetet. Andelen ofta stressade har ökat under de tre åren som undersökningen har genomförts. Idag är 30 procent ofta stressade på grund av jobbet. Det är inte någon skillnad i upplevd stress mellan de som arbetar i privat och offentlig sektor.

- Vi tror att det går att minska den negativa stressen med ett förändrat arbetssätt. Digitala kollegor och automatiserade processer som effektiviserar lönearbetet gör att mindre tid behöver läggas på exempelvis felkorrigeringar, säger Marie Ceder, vd på Visma PubliTech.

Undersökningen visar samtidigt att utbildning har positiva effekter på såväl stress som kunskap och nöjdhet.

- Vinsterna med kompetenshöjande utbildning är många, både utifrån ett employer branding- och arbetsgivarperspektiv. Duktiga lönekonsulter är hårdvaluta och det är svårt att hitta lönekompetens idag, säger Sofia Gerstenfeld, vd på Visma Enterprise.

Auktoriserade lönekonsulter via Srf Konsulterna har större kunskap än samtliga andra yrkesroller, både vad gäller GDPR, P27 och det egna lönesystemet. De är också mer nöjda med sitt yrkesval.

- Den regelbundna kompetensutveckling som krävs för att få behålla sin auktorisation verkar bidra till att det är lättare att hålla sig uppdaterad kring förändringar inom yrket, säger Sofia Gerstenfeld.

  Ta del av rapporten Koll på lön 2022 här

  För mer information kontakta gärna:

  Marie Ceder, vd Visma PubliTech, 010-141 33 41, marie.ceder@visma.com

  Sofia Gerstenfeld, vd Visma Enterprise, 010-141 15 01, sofia.gerstenfeld@visma.com

  Ämnen

  Kategorier


  ---------------------
  Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 15 000 anställda, 1 200 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 2 081 miljoner euro år 2021 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

  Presskontakt

  Malin Carlson

  Malin Carlson

  Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

  Visma
  Box 4015
  203 11 Malmö
  Sweden