Följ Visma

Procivitas i Helsingborg är årets bästa skola för unga företagare

Pressmeddelande   •   Maj 09, 2017 23:09 CEST

Erik Bergseth, Peter Connée, Katarina Lundin, Staffan Taylor, Henrik Heide, Paul Gertsson, Lotta Krondahl och Julia Tollin. Foto: Boo Gunnarson, Visma

Procivitas i Helsingborg är bäst i landet på att jobba med entreprenörskap bland eleverna. Därför fick skolan ta emot Vismas pris till Årets UF-skola när SM i Ung Företagsamhet avgjordes på Stockholmsmässan i Älvsjö på tisdagskvällen.

– Det här ett kvitto på att vårt arbete fungerar och att vi är på rätt väg. Vi är många involverade på skolan och hoppas att fler skolor i regionen tar efter. Priset inspirerar till fortsatt engagemang inom Ung Företagsamhet, säger Henrik Heide, rektor för Procivitas i Helsingborg.

Vismas pris till årets UF-skola delades ut av Erik Bergseth, Customer Journey Manager på Visma Spcs, och består av bland annat reklamtid värd en kvarts miljon kronor hos TV4 i samarbete med mediebyrån Scream.

I sin motivering lyfter juryn särskilt fram att UF-konceptet är väl inarbetat, präglar hela skolans verksamhet och bygger broar mellan årskurserna. Samtliga lärare är kopplade till UF och konceptet genomsyrar allt som planeras i skolan.

– Företagande på skoltid skapar preferenser för att bli företagare senare i livet. Och att fler vill starta och driva eget är en viktig framtidsfråga för Sverige. Procivitas i Helsingborg är en förebild för alla som vill jobba aktivt med UF-företag och det entreprenöriella lärandet, säger Erik Bergseth.

Procivitas i Helsingborg har funnits sedan 1997 och erbjuder gymnasieprogram inom samhällsvetenskap, ekonomi och naturvetenskap. Skolan har en stark koppling till det lokala näringslivet.

Övriga nominerade till Vismas pris Årets UF-skola 2017 var: Fridegårdsgymnasiet i Bålsta i Uppsala län, Kungsgårdsgymnasiet i Norrköping i Östergötland och Lugnetgymnasiet i Falun i Dalarna.

Visma stödjer UF med kostnadsfria program
Visma Spcs är Sveriges ledande leverantör av ekonomiprogram till både småföretagare och skolor. Sedan länge är företaget också engagerat på utbildningsområdet. Samtliga elever som har drivit UF-företag under läsåret 2016-2017 har blivit erbjudna att använda program från Visma för att fakturera, bokföra och göra webbsidor utan kostnad.

Vismas pris Årets UF-skola delades ut för nionde gången. Tidigare har priset gått till Sven Erikssongymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter, Facetten i Åtvidaberg, Jensen gymnasium Södra i Stockholm och ABB Industrigymnasium i Västerås. Förra året utsågs Stora Segerstads Naturbrukscentrum från Reftele till Årets UF-skola.

Juryns motivering
Årets UF-skola har en tydlig profil där UF-konceptet har en central roll och genomsyrar hela deras verksamhet. Från årskurs 1 till Alumner- Alla är med! Skolledningen och all personal har kontinuerlig planering som ger förutsättningar för att arbeta ämnesintegrerat och involvera de flesta lärarna i arbetet med UF-företagarna.

Entreprenörskap och ett nära samarbete mellan skola och näringslivet löper som en röd tråd igenom hela utbildningsprocessen. Stor bredd i skolans mentorskap imponerar, när det gäller UF-företagande och entreprenörskap känns skolan äkta i allt!

Läs mer om riksfinalen och alla vinnarna i SM i Ung Företagsamhet på www.ungforetagsamhet.se.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som finns i hela Sverige. Organisationen verkar genom skolan för att ge unga människor en praktisk kontakt med näringsliv och eget företagande.

För mer information kontakta gärna
Lotta Krondahl, utbildningsansvarig Visma Spcs, 072-222 71 69, lotta.krondahl@visma.com
Henrik Heide, rektor Procivitas i Helsingborg, 073-031 81 60, henrik.heide@procivitas.se

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 500 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 500 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera